Patiënt aan het woord: dhr. Berlo

"In 1998 kreeg ik klachten aan mijn rechterbeen, niet lang daarna werd ik naar een vaatchirurg verwezen. Na een aantal gesprekken werd ik aangemeld voor een bypass operatie. Na een paar jaar bleek er door aderverkalking een vernauwing in de bypass te zitten. Het advies om te stoppen met roken en veel te lopen werd gegeven.

 

Na mijn hartinfarct in 2006 werd dit zelfde advies nogmaals gegeven. Ik moest wat gaan doen! Ik stopte met roken en zocht een manier om meer te gaan bewegen. Zo was mijn sollicitatie bij Sandd (postbedrijf) een feit. In eerste instantie op basis van opdracht, maar nu sinds een jaar ben ik in vaste dienst. Het gaat nu heel goed, ik loop 10-12 kilometer in de week en de vernauwing in mijn bypass blijft stabiel. Ik voel me geweldig!"

 • Stap 1: Rookt u?

  Roken is de belangrijkste oorzaak van slagaderverkalking of atherosclerose.Lees meer

 • Stap 2: Gezonde voeding?

  Gezonde voeding is van belang om uw lichaamsgewicht en het cholesterolgehalte in uw bloed onder controle te houden.Lees meer

 • Stap 3: Bewegen?

  Krijgt u voldoende beweging? Bewegen is gunstig voor mensen met etalagebenen.Lees meer

 • Stap 4: Medicatie?

  Gebruikt u medicatie?Lees meer

 • Stap 5: De fysiotherapeut?

  Onder behandeling bij een fysiotherapeut? De behandeling is in eerste instantie looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut.Lees meer

  5-Stappenplan

  De behandeling van claudicatio intermittens bestaat ui 5 onderdelen. Klik hierboven of in het linker zijmenu om de verschillende stappen te bekijken.