Patiëntverhaal delen?

Wat zijn uw ervaringen met looptherapie en het maken van wandelingen in uw vrije tijd? U kunt uw verhaal delen met anderen door het op te sturen naar info@claudicationet.nl. Wij zorgen er dan voor dat het hier bij komt te staan.

Patiëntverhalen

"Ik hoop met looptherapie een operatie te voorkomen."

 

Mijn naam is Floor van Nes. In januari 2012 ben ik begonnen met therapie voor etalagebenen. Toen ik begon, kon ik amper 200 meter fatsoenlijk lopen. Mijn therapeute (Natasja) heeft mij op de loopband begeleid, waarop ik begon met een snelheid van 3,2 km/u en lieverlee een helling van 10%. Het kostte moeite maar het ging steeds beter dankzij de prima begeleiding.
Ik loop nu elke dag minstens een ½ uur zonder al te veel last en ga één keer per week naar een Fitness centrum waar ik ook oefen op de loopband. Hierop loop ik tegenwoordig 45 minuten met een snelheid van 4,5 km/u, waarvan 35 min. op een helling van 10%. Ik voel mij hier bijzonder wel bij, terwijl ik hartpatiënt ben met diabetes. Dat ik mij zo goed voel komt door deze nieuwe manier van therapie en hoop zo hiermee een operatie te voorkomen.

Floor van Nes