Patiëntverhaal delen?

Wat zijn uw ervaringen met looptherapie en het maken van wandelingen in uw vrije tijd? U kunt uw verhaal delen met anderen door het op te sturen naar info@claudicationet.nl. Wij zorgen er dan voor dat het hier bij komt te staan.

Patiëntverhalen

"Het gaat echt om een gedragsverandering, ik kan nu veel beter omgaan met de pijn."

 

Begin januari 2011 ben ik bij de vaatchirurg terecht gekomen, op advies van mijn huisarts. Lopen ging steeds minder, en op een gegeven moment kon ik zelfs met moeite nog maar naar de supermarkt lopen, die nota bene bij mij om de hoek zit. Elke 100 meter moest ik weer stoppen omdat mijn kuiten zo’n pijn deden. Het voelde aan alsof er kramp inschoot, echt als messen. Natuurlijk schaamde ik me ook wel een beetje om zomaar ergens stil te gaan staan. Toen ik een afspraak bij de chirurg kreeg, verwachtte ik dat hij me zou gaan dotteren. Die verhalen hoor je toch vaak uit de omgeving. Ik was dus ook wel een beetje verbaasd toen hij me zei dat ik juist meer moest gaan lopen… "Daar heb ik nou net moeite mee dokter", zei ik nog.

Ik ben op zijn advies naar een gespecialiseerde fysiotherapeut gegaan. Zij heeft me er af en toe echt doorheen moeten trekken, als ik het niet meer zag zitten. Nu, een jaar later, ben ik zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik kan nu weer een half uur lopen zonder te hoeven stoppen. Het gaat echt om een gedragsverandering, mijn houding t.o.v. pijn is heel anders geworden. Ik kan hier nu veel beter mee om gaan. Ik ben er echt van onder de indruk dat het zo veel helpt, ik ben bang dat ik anders echt in een rolstoel had gezeten!

Met vriendelijk groet,

Roely Waaning - Oudelaar (1938)